Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι αγορές μέσω ίντερνετ μπορεί κάποιες φορές να μας σώζουν την ζωή σε περιπτώσεις όπως lockdown, η όταν απλά δεν επιθυμούμε να έρθουμε σε άμεση επαφή με την τεράστια ουρά των supermarket, ιδικά στις εποχές που ζούμε. Έτσι η εύκολη λύση είναι η αγορά των αγαθών μας από τρόφιμα μέχρι ρούχα να γίνετε μέσω ίντερνετ. Ας δούμε όμως ποιος κινδύνους κρύβει αυτή η επιλογή.
1. Αναζήτηση για το πιο έγκυρο site
Αρχικά θα σου πρότεινα πρώτου κάνεις κάποια παραγγελία, να ρωτήσεις άτομα που ξέρεις ότι κάνουν κάτι τέτοιο συχνά και να σε παραπέμψουν σε κάποια έγκυρα site.
2. Βρες το νούμερο σου
Σε κάποια sites με ήδη ρουχισμού υπάρχει η επιλογή του size σου πέρα από το S(small) M(medium) L(large) XL(extra large) και τα λοιπά, υπάρχει και η επιλογή με τις διαστάσεις της μέση και του στήθους σου, έχοντας έτσι μεγαλύτερη ακρίβεια για το τι τελικά θα λάβεις.
3. Κριτικές
Ένας ακόμα τρόπος για να σιγουρευτείς για την αγορά σου είναι οι κριτικές. Διάβασε τις κριτικές που θα αναλύσουν περισσότερο το προϊόν και δεν θα γράψουν κάτι του τύπου "είναι υπέροχο, αγοράστε το". Πολύ πιθανόν τέτοιου είδους σχόλια να είναι ψεύτικα.
4. Τρόποι πληρωμής
Αν κάποιος πωλητής επιμένει σε ασυνήθιστη μέθοδο πληρωμής όπως μια προπληρωμένη κάρτα η μία τραπεζική μεταφορά, πιθανόν να είναι απατεώνας. Οι πιο έγκυροι τρόποι είναι συνήθως το PayPal, Alipay (πιστωτική, χρεωστική κάρτα) και η αντικαταβολή. Ο τρόπος δηλαδή να δώσεις τα χρήματα όπως λέμε, στο χέρι του εκάστοτε κούριερ.
5. Πληροφορίες επικοινωνίας
Άλλο ένα στοιχείο για να καταλάβεις εάν η εταιρία πίσω από το site είναι επίσημη, ψάξε κάποια πληροφορία επικοινωνίας. Αν δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο η e-mail τότε κάτι δεν πάει καλά. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να κάνεις έλεγχο του ονόματος της εταιρίας, μέσω του WHOIS εργαλείο που περιέχει το GoDaddy.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου